Váš český horokrejčí
Váš český horokrejčí

Naši ambasadoři - Jirka Beran

Vladimír Bureš 16.04.2022

Jirka Beran a lehokolo

Ahoj, jsem Jirka a v květnu 2022 jsem vyrazil na cestu kolem světa. Není to však obyčejná cesta, je to cesta na kole. Není to však cesta na ledajakém kole, je to cesta na lehokole od českého výrobce AZUB BIKE. Na cestu kolem světa se vydávám kvůli tomu, abych poznal lidi z celého světa a ukázal, že kulturní a společenské rozdíly jsou něco, co by nás mělo spojovat a budit v nás zájem o poznávání nových lidí a kultur.
Během své desetileté cesty mám v plánu navštívit minimálně 150 zemí na všech kontinentech a mým hlavním záměrem je poznat co nejvíce lidí a sdílet jejich příběhy s celým světem.
Během svého života jsem navštívil desítky zemí a nejpřínosnější pro mě vždy bylo setkávání se s lidmi pocházejícími z jiných kultur, se kterými jsme mohli sdílet náš odlišný pohled na svět a něco se od sebe navzájem naučit.

Nebude to jednotvárné?

Hlavním tématem celé mojí cesty je poukázat na unikátnost jednotlivých zemí, jejich kultur a obyvatel. V každé zemi natočit jeden ucelený dokument, ve kterém si vyberu jedno nebo více unikátních témat. V rámci tématu se budu snažit najít jeho původ, historický vývoj, socio-ekonomické dopady na současnou společnost a vyvodit obecné ponaučení pro nás všechny.
Během cesty se nebudu věnovat pouze jednotlivým zemím a jejich kulturám, ale chci se také zaměřit na samotné lidi. Po celém světe plánuji natáčet rozhovory, které budou mít sadu tematických otázek, na základě kterých chci poukazovat na to, co nás jako lidi spojuje a čím se můžeme navzájem obohatit.
Pro přiblížení toho, jaké je to žít na cestě, spát ve stanu a sbalit si celý život do čtyřech brašen na kole, budu natáčet "denní" vlogy, ve kterých budu v co nejvíce neupravené a surové podobě dokumentovat svůj životna cestě.

A to vše v našem oblečení Faramugo! Sledujte Jirku na https://www.instagram.com/cycle.around/.

Přehrání tohoto videa vyžaduje sdílení informací s YouTube.
Více info

Přehrání tohoto videa vyžaduje sdílení informací s YouTube.
Více info